Er din sag hos kommunen gået i stå?

Har du en sag hos kommunen, hvad end det er kontanthjælp, sygedagpenge, ressourceforløb eller andet, og oplever du, at sagen ikke kommer videre? Så er du ikke alene!

Størstedelen af Din Jurist’ socialsagsklienter henvender sig i første omgang, fordi de oplever, at deres sag er gået i stå, og at der ingen afklaring er sket, selvom de har været i beskæftigelsessystemet i mange år.

Sag hos kommunen gået i stå? kontakt kommunen!

Som part i en socialsag, kan det være svært at vide, om der er lovregler der regulerer hvor lang tid kommunen må bruge på de forskellige tiltag, hvor tit der skal afholdes møder mellem dig og sagsbehandler, hvor lang tid du skal vente på svar fra din sagsbehandler osv. Derfor kan det være endnu sværere at vide, hvornår man kan tillade sig at banke i bordet, og være utilfreds, og hvornår det rent faktisk bare er sådan systemet er skruet sammen.

Hvad gør jeg, hvis jeg føler min sag er gået i stå?

Hvis du føler din sag hos kommunen er gået i stå, kan det være en god ide at bede om aktindsigt i sagen, og bede nogen med større indsigt i den sociale lovgivning om at læse den igennem, og derigennem finde ud af, om alt i din sag er som det skal være.

Partsrepræsentant

Såfremt det er en mulighed, kan det også være en fordel at få denne til at indtræde i sagen som partsrepræsentant, da dette i de fleste henseender vil give dig en tryghed, da du har en på din side i sagen, som også kender reglerne på området. Derudover kan det give dig en frihed i, at denne har mulighed for at overtage kontakten med kommunen, og også kan deltage til møderne ved kommunen, så du ikke skal klare denne del selv. Det er Din Jurist’ oplevelse, at specielt det at have en partsrepræsentant med til møderne, kan gøre en stor forskel, når det gælder om at holde sagen på sporet, og få en varig afklaring.

Af Tenna Jespersen
Stud.Cand.Jur.

- Dine rettigheder om aktindsigt - Læs her (Sundhed.dk) 
- Brug for juridisk rådgivning? kontakt din jurist  For en uforpligtende telefonsamtale 

Social sager

Har kommunen glemt din sag, eller kommer du ingen vegne?

 

I beskæftigelsessager/førtidspensionssager, hvor sagen er gået i stå eller forholdet mellem dig og din sagsbehandler er kørt fast, tager Din Jurist fat for 2.000 kr. for gennemgang. Herefter tilbyder vi en abonnementløsning til 800 kr. pr. måned.

 

 

Vi giver en objektiv vurdering af din sag, hvorefter, vi kan gå ind i sagen som din partsrepræsentant for et fast lavt månedligt beløb.