Har du et sagsforløb ved kommunen, hvad end det er kontanthjælp, sygedagpenge, ressourceforløb eller andet, vil du have en fast sagsbehandler der afholder alle møder med dig, samt styrer dit forløb og din sag. Din sag kan være relativt ny, eller fører langt tilbage, men vigtigheden i at du og din sagsbehandler kan kommunikere, og at du har tillid til ham/hende, kan være essentiel for din sag.

Problemer med sagsbehandler

Mange oplever, at de i løbet af deres sagsforløb skifter sagsbehandler af flere omgange, enten pga. omstruktureringer, opsigelser eller andre tiltag fra kommunens side. Dette giver ofte frustration, da de fleste har en oplevelse af, at deres sag i sådanne tilfælde starter forfra, og trækkes i langdrag, da de skal fortælle deres historie helt forfra, fordi sagsbehandleren ikke har haft tid til at læse de papirer der går forud for sagsbehandlerskiftet. Hertil kender mange ikke de regler som sagsbehandlere skal følge, og ved derfor ikke, om deres respektive sagsbehandler har ret til at gøre som de gør.

Hvad gør jeg, hvis mig og min nuværende sagsbehandler ikke kan sammen?

Hvis du og din sagsbehandler ikke kan sammen, kan du anmode kommunen skriftlig om et skift af sagsbehandler. Det er i denne forbindelse vigtigt at dit ønske om skift er velbegrundet. Hertil skal det tilføjes, at kommunen ikke har pligt til at skifte din sagsbehandler, men at de oftest gør det, såfremt det giver mening for sagen og det er muligt at finde en anden sagsbehandler.

Kan en partsrepræsentant hjælpe mig?

Såfremt du har problemer med at kommunikerer med din sagsbehandler, eller kommunen generelt, kan det være fornuftigt at finde en partsrepræsentant. Det er muligt, at partsrepræsentanten overtager alt kontakten med kommunen, således at du slipper for dette. Hertil kan du stille din partsrepræsentant spørgsmål til de regler der er på området, eller lignende, hvilket kan give større tryghed for dig.

Af Tenna Jespersen
Stud.Cand.Jur.

- Artikel om sagsbehandlerens ansvar - læs her (HK.dk) 
- Brug for juridisk rådgivning? - kontakt din jurist Aps for en uforpligtende telefonsamtale 

Hjælp til en sag ved kommunen

Har du brug for hjælp til en sag ved kommunen?

Din Jurist gennemgår din sag for 2.000 kr. (tillæg på 500 ved over 1.000 akter), giver en vurdering, og træder ind som partrepræsentant på abonnements løsning.