Specifikke kontrakter

 

Når det går godt kan det også være svært at finde overskud til at læse specifikke kontrakter igennem eller helt at udfærdige specifikke kontrakter, der passer til det vi sælger. Det kan være fristende at genbruge en kontrakt og blot ændre “detaljer”, så det lige passer.

Idéen er god nok, det er dog vigtigt at have styr på, hvilke “detaljer”, der bør indgå i rettelserne, og dertil, hvorvidt der bør tilføjes yderligere elementer til kontraktsteksten.

 

VI skal derudover huske på, at der er forskel på vores udvalg af standardprodukter og services, og de produkter og services, der af den ene eller anden årsag er specielle, enten af art, eller for vores forretning. Disse specifike kontrakter bør altid gennemgås ekstra grundigt, så vi sikrer, at vi minimerer risikoen for, at særligt vigtige kunder ikke pludselig kan forsvinde, eller vi mister en stor del af avancen grundet en ikke gennemtænkt bestemmelse.

 

Relevante risici ved specifike kontrakter

Som minimum bør vi kende de relevante risici, og bruge dem som kommercielle negotiable forhold, der sikrer os en bedre aftale for at påtage os de øgede risici.

Når alle kontrakterne kommer ind og ligger i virksomheden er det ligeledes vigtigt, at vi sørger for at vedligeholde dem, og at vi kender til de relevante dele af kontrakterne. Om det er at give det rigtige varsel inden en prisstigning eller håndhæve opsigelsesvarsler korrekt, påvirker den måde vi håndterer vores kontrakter vores kunders opfattelse af vores professionalisme og kan i mange tilfælde sikre, at vi får den fulde fortjeneste ind på den kontrakt vi har forhandlet hjem, i stedet for at give utilsigtede “rabatter” på grund af manglende eller utilstrækkelig kontrakthåndtering eller på “nydansk” contract management.

Service

Hos din jurist arbejder alle hårdt på at sælge det bedst mulige produkt til den bedst mulige pris - og det er sjovt når det går godt! Hos Din Jurist hjælper vi dig gerne med at gennemgå dine kontrakter og opdatere dem. Vi kommer gerne med anbefalinger til forbedringer, udarbejder nye kontrakter, og hjælper med at lokalisere de forhold i kontrakten i kan bruge til at forhandle med.

Dertil hjælper vi også gerne med en contract management support i en periode eller på permanent basis. Alt afhængig af, hvad i har brug for til at fokusere fuldt på driften og udviklingen af jeres virksomheder.

Vi skræddersyer gerne den perfekte løsning til det specifikke behov.

Juridisk rådgivning skal være værdiskabende!

 

Af Anders Sandvig

Cand.jur.

Medejer, Din jurist Aps

 

- Læs mere om værdiskabende kontrakter - Læs her (Ageras.dk)

- Brug for juridisk rådgivning? - kontakt din jurist Aps for en uforpligtende telefonsamtale

 

Udarbejdelse af kontrakter

Vil I sikrer at jeres kontrakter er skudsikre?

Din Jurist udarbejder kontrakter til en fast time pris på 1.500kr.